ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σήμερα, ο Δήμος Γαλατσίου ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ τίποτα...»



Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. 

«Μετά από συστηματικές και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, καταφέραμε να εξοφλήσουμε οριστικά την οφειλή του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ, η οποία είχε φτάσει μετά από δικαστικές αποφάσεις στο ιλιγγιώδες ποσό του 1.650.916,39 €. 
Και το πιο σπουδαίο είναι ότι καταφέραμε να πληρωθεί η ΕΥΔΑΠ με χρήματα που προήλθαν όχι από το Ταμείο του Δήμου αλλά από το ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα είναι ένα μέρος της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής ώστε να εξυγιάνει τα οικονομικά του Δήμου. Γιατί μπορεί προηγούμενες Δημοτικές Αρχές να εμφάνιζαν δήθεν πλεονάσματα, η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Και αυτό γιατί με έντεχνο τρόπο είχαν αποκρύψει τις διάφορες οικονομικές απαιτήσεις τρίτων προς τον Δήμο αλλά και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ που του είχαν επιβληθεί, όπως για παράδειγμα του Δασαρχείου για το Αμαξοστάσιο και το Άλσος Βεΐκου.

Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι όσο εμείς εργαζόμασταν μεθοδικά και με σχέδιο προκειμένου να μηδενίσουμε και αυτό το χρέος που μας είχαν κληρονομήσει οι προηγούμενες διοικήσεις, η αντιπολίτευση με το γνωστό μηδενιστικό της λόγο μιλούσε για «σκάνδαλο» και ότι ο Δήμαρχος «λειτουργεί μόνος του χωρίς σχέδιο», ότι «εκτός από την άγνοια και την ανικανότητά του είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα της πόλης», ότι «θα δέσει χειροπόδαρα το δήμο και θα αφαιρέσει 1 εκατ. ευρώ από το ταμείο μας», ότι «πίσω από το παραμύθι για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος κρύβεται ένα άγριο φέσωμα των δημοτών», ότι «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι κατάφωρα σε βάρος των πολιτών και ηθικά και νομικά απαράδεκτος». κ.ά.. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη το Γαλάτσι γέμισε με αφίσες με το πρόσωπο μου και με την απαράδεκτη αναφορά ότι δήθεν χαρίζω χρήματα στην ΕΥΔΑΠ.



Προσπερνώντας και μη απαντώντας στις γνωστές μικρότητες που αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με την υποστήριξη του στελεχιακού δυναμικού της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου εργάστηκε σκληρά για πολλούς μήνες προκειμένου να είναι έτοιμη για να συμμετέχει στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Και το κατάφερε με απόλυτη επιτυχία! Μάλιστα ο Δήμος Γαλατσίου ήταν στις πρώτες Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών που ευνοήθηκαν από αυτό το μέτρο.

Σήμερα, ο Δήμος Γαλατσίου ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ τίποτα στην ΕΥΔΑΠ και δεν είναι σε δικαστική διαμάχη με αυτήν. Σήμερα, το Ταμείο του Δήμου είναι πραγματικά (και όχι πλασματικά) πλεονασματικό. Δεν κρύβει κάτω από το χαλί απαιτήσεις και πρόστιμα που πρέπει να πληρωθούν στο μέλλον.

Ο Δήμος Γαλατσίου και η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια διευθέτησης του συγκεκριμένου θέματος δεν απάντησε σε κανένα σχετικό κακόβουλο δημοσίευμα ή πικρόχολη δήλωση της Αντιπολίτευσης. Σήμερα που ο Δήμος Γαλατσίου εξόφλησε και την τελευταία δόση και είναι απαλλαγμένος από μια απαίτηση της ΕΥΔΑΠ ύψους 1.650.000€, χωρίς να ακουμπήσει το Ταμείο του, νιώθει δικαιωμένος! Με εντιμότητα, πρόγραμμα, νοικοκύρεμα και ομαδική δουλειά ο Δήμος διαφυλάττει τον κόπο των Γαλατσιωτών και υλοποιεί έργα και υπηρεσίες προς όφελός του. 
Ο Δήμος θα συνεχίσει να πορεύεται προς την κατεύθυνση αυτή.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια