Πάνω από 300 άτομα στο Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι της Κυριακής στο Καμίνι! (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)





Γράφει η Τριανταφυλλιά Κορρέ
Εκδότρια Ηλεκτρονικής Εφημερίδας «Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου»

Πραγματικά μία από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, όπως είχαμε ήδη προαναγγείλει μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Γαλατσίου εχθές Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στΟ Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι. 
Από τις 11:30 ώρα το πρωί άρχιζε να γεμίζει ασφυκτικά το αμφιθέατρο στο Καμίνι και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ώρα έναρξης της εκδήλωσης, όλες οι 160 θέσεις είχαν γεμίσει από μικρούς και μεγάλους Γαλατσιώτες, όπως και οι διάδρομοι, τα σκαλοπάτια, η αίθουσα υποδοχής-γραμματείας, αλλά ακόμη καθόταν κόσμος οκλαδόν στο μεγάλο πλατύσκαλο μπροστά από τη σκηνή, αλλά και πάνω στη σκηνή καθόντουσαν παιδιά.



Εξαιρετική ήταν και η παρουσίαση που έκανε ο Γαλατσιώτης Δημοσιογράφος και Λογοτέχνης, Πλούταρχος Πάστρας, απαγγέλνοντας το παραμύθι που έγραψε με τίτλο : «Πως ο Σνούπι το κουταβάκι έγινε ο Βοηθός του Άι Βασίλη». Ένα παραμύθι που μας έκανε να ζήσουμε ξανά μαζί με τα παιδιά μας τι σημαίνει Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα. 
Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού του Πλούταρχου Πάστρα, ακολούθησε η δραστηριότητα της ζωγραφικής-χειροτεχνίας, όπου 180 παιδιά ανέβηκαν πάνω στη σκηνή για να παραλάβουν τα καπέλα των βοηθών του Άι Βασίλη, τα πιστοποιητικά ότι έγιναν βοηθοί του Άι Βασίλη, τους μαρκαδόρους και τα χριστουγεννιάτικα σχέδια με τον Σνούπι, τον Άι Βασίλη, τον Ρούντολφ κτλ. Οι εκατόν δέκα ζωγραφιές, όμως, δεν μπόρεσαν να φτάσουν, αφού η συμμετοχή των μικρών και μεγάλων Γαλατσιωτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ειδικά όταν πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου μαζί με τον Πλούταρχο Πάστρα -όπως και τη φετινή βεβαίως- είχαν έρθει 40 παιδιά. 



Μόλις τελείωσε η ζωγραφική ακολούθησε χριστουγεννιάτικη γιορτή με γλυκά, χυμούς και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μάλιστα κάποια από τα παιδιά ανέβηκαν και πάνω στη σκηνή, πήραν αυθόρμητα το μικρόφωνο και τραγουδούσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αυτό θα πει Χριστούγεννα άλλωστε!
Η επιτυχία όπως καταλαβαίνεται ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, μπορώντας να πούμε πως ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση! Ήρθαν παιδιά και γονείς ακόμη και από την Άνω Κυψέλη! Έτσι κι αλλιώς η καμπάνια στους δρόμους και στα σχολεία με το μοίρασμα των χειροποίητων ζωγραφισμένων προσκλήσεων ήταν πολύ μεγάλη!
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Μαργαρίτα Μανδηλαρά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μανιάτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ζώμπος. 
Συγχαρητήρια σε όλους όσους διοργάνωσαν την επιτυχημένη αυτή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Καμίνι! Ευχόμαστε του χρόνου να γεμίσετε και τους δρόμους γύρω από το Καμίνι! Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια